Україна в 1932-1933 роках пережила страшну трагедію...

Україна в 1932-1933 роках пережила страшну трагедію – Голодний Мор, який забрав життя мільйонів українців. Голодомор став результатом зумисної політики більшовицького режиму на початку 30-их років ХХ століття, яка мала на меті зламати опір України тоталітарному режиму, що набирав обертів. Механізм штучного голоду був добре продуманий: це мала бути не просто смерть від голоду, це мало бути вбивство голодом.

Спочатку встановили завищені, нереальні ціни хлібозаготівель, що зростали по мірі їх виконання. Згодом відібрали насіннєвий фонд, а потім запровадили систему натуральних штрафів. Вона мала на меті вилучення у селян всіх продовольчих запасів. З’явилися «чорні дошки» – штрафні списки сіл, які підлягали економічній та фізичній блокаді без шансів на порятунок.

Тому гинули мільйони…

Гинули і у 1920-их, і у 1940-их роках…

Кажуть, що коли помирає одна людина – в небуття відходить цілий світ. Коли ж помирають мільйони – зникають цілі галактики.

Із настанням темряви засвітіть і поставте свічку на підвіконня так, щоб її було видно знадвору. Нехай невинно убієнні голодом бачать їх…

Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників

Кiлькiсть переглядiв: 187